Voedselbos Haarzuilens

Hoge natuurwaarden combineren met een duurzame voedselproductie. Dat is het doel. De komende jaren ontwikkelen we daarom Voedselbos Haarzuilens, vlakbij Utrecht. Op zo’n 5 hectare rivierklei planten we een veelheid aan noten, fruit, bessen en kruiden. Doel is een gezond ecosysteem waar je een goed deel van het jaar uit kunt eten, een mooi natuurrijk systeem ook vol vlinders en vogels.

De eerste jaren zijn we vooral veel bezig met het planten en inrichten. We verwachten daarna voor het eerst op grotere schaal te kunnen oogsten. Rond 2019/2020 willen we de eerste zelfpluk-abonnementen kunnen aanbieden voor wie houdt van lekker eten uit een gezonde omgeving.

We kunnen je hulp goed gebruiken, zeker ook in de opstartfase! Bijdragen kan op verschillende manieren, van meedoen met de aanplant tot financiering. Je kunt ons bijvoorbeeld in staat stellen om bijzondere appelbomen kopen, of een mooie walnoot. Of doneer een peer die er over 200 jaar misschien nog staat. En waar steenuiltjes in kunnen gaan nestelen – of laat ons nu vast nestkasten kopen voor de komende jaren.

Voedselbos Haarzuilens wordt gerealiseerd vanuit stichting Lekkerlandgoed, in samenwerking met Natuurmonumenten. Het voedselbos is onderdeel van het Natuurmonumenten-gebied Landgoed Haarzuilens.

Nieuwtjes en foto’s zijn te vinden op onze facebook pagina

Zie hier onze jaarverslagen.

[Meer lezen over voedselbos..